<  ˆ  >
Plannen Stichting Geelprodukt 2021-2022
Lopende projecten

Voor Veel zeggend is in productie. Veel zeggend is een project met Anja Hiddinga waarin jongeren via raps in gebarentaal reageren op de geschiedenis van gebarentaal in Nederland en over hun ervaringen met doofzijn nu en hun toekomstdromen. Bij dit project is ook een online-platform voorzien dat blijvend de taalvernieuwing kan stimuleren.

KICHEN?s LIGHT kan gezien worden als een vervolg op de succesvolle workshop voor dove jongeren. Ook het online-platform voor de taalvernieuwing, taalstimulatie en sociale cohesie is er onderdeel van.

Lust For Life wordt een korte ?popopera-documentaire?, waarin de eerste generatie jongeren die met popmuziek opgroeide de hoofdrol speelt. De vertelling (geheel gezongen) over jeugd en leven van de hoofdpersoon Hetty Smit (81 jaar), wordt verbeeld door historisch archiefmateriaal van Beeld & Geluid van rond 1958. De nieuw te maken beelden zullen rijmen op dit archiefmateriaal. Aan het project is een impacttour gekoppeld, waarin de popsongs centraal staan.

Nieuwe projecten ontwikkelen en produceren

De laatste violen is een project van Leendert Pot over zigeunermuziek met een jonge en zeer talentvolle primas als hoofdpersoon. Het bestuur vindt het een mooi en goed plan dat alles in zich heeft om een mooi gelaagd verhaal te vertellen. Het is een project waarvoor een lang adem nodig is. De uitdaging is een vorm te vinden die recht doet aan het onderwerp en die voor financiers overtuigend is. Vooralsnog is er geen tijdsdruk. Door de corona staat dit project on holt.

Door de situatie met zijn zusje Anne is regisseur Leendert Pot aan het kijken of hij een derde laatste film over Anne kan maken. Dit zou gaan over haar laatste levensfase.

Bestuur Stichting Geelprodukt